Ni menu minum petang ari ni.. dah kerap sangat buat roti.. tapi selalunya roti cheese jer.. ari ni cuba buat roti lain plak.. Tepung dok byk lagi.. kira nak perabih stok la ni.. Buat 1 adunan jer.. 300gram tepung.. pas tu.. dpt 2 biji bun sardin, 2 biji bun bilis, cinnamon rolls dan 2 lagi bun lain..Roti ni mmg lembut n gebuss.. suka sangat.. tak yah dok guna b
read softener pun mmg lembut dah.. Cuma guna water roux jer.. Terima kasih kat Ema dan Zu yg berkongsi resepi ni.. La ni mana2 resepi pun dah byk guna water roux tu.. aku jer yg ketinggalan rasanya.. hikhik..
ERM..BESTNYA...NAIK DAN GEBU JEE NMPAK....
ReplyDeletemiemiey.. mmg lembut n gebu la (cewah.. masuk bakul la plak..) suker sgt.. dah selalu buat roti..
ReplyDeleteKak ida... tempek resipi roti nie... ngan kaedah water roux tu sekali... ayu cari resipi, kaedah nama sama... tappi tgk, macam2 cara gak water roux nie... konpius la... rasa nak wat roti bun manis pandan... ehhe...
ReplyDelete