Dalam Pewot Mummy

pregnancy

Wednesday, June 17, 2009

Kering Idea

Salam...
Ditengahari yang terik.. Dah selesai masak pung.. dengan 1 jer lauk nyer.. almaklumlah.. mr laling sibuk nak berdiet.. jadi masak beriya pun.. nanti diri sendiri yang beriya nak mengabiskan..

Dah kekeringan idea nak masak.. ikut tekak semua nak makan.. tapi keinginan nak masak tu tak de.. hehe.. Ari ni wat daging hitam.. tu pun x beriya sangat pakai campak-campak jer.. janji rasa seimbang..yer udah..

Cuma yang aku beriya sangat nak buat ialah cincau @ lengkong.. Kalau sebelah utara lengkong la.. sebab hari tu buat mmg sehari jer makan nyer.. utk sukatan 1 liter.. so hari ni buat lagi.. guna resepi no 2 plak.. Dengan cuaca yang panas terik ni.. mmg sedap la minum sejuk2... Jadi ni la rupa bentuk lengkong menggunakan resepi no 2 tu.. (sesapa yang x tau lagi.. boleh tengok N3 sebelum ni..

Apa bezanya ek.. Ok.. klu guna tepung jagung tu.. rasa cincau sebiji mcm yang kita beli kat pasar tu.. tapi kalau guna agar2 ... rasa gak cincaunyer tu.. sebab bau dia still mcm cincau kan.. cuma bentuknya x kenyal.. mcm agar-agar la..



Sekian, N3 ari ni..

No comments:

Post a Comment